23 Şubat 2013 Cumartesi

0 Kamyon Tır Resimleri Modifiye

Gördüğünüz gibi tır modifiye lenip tren şekline bürünmüş neredeyse. Yurt dışındaki bu kamyon modeli çok entersan olmakla beraber oldukça ilgi çekici.




  resimler Kamyonlar tir 1.jpg
Modifiye tır resimleri

9 Şubat 2013 Cumartesi

0 Volkswagen eco Up! nasıl bir arabadır



Volkswagen'in minik otomobili Up!'ın en çevreci versiyonu tanıtıldı. Doğalgazla çalışabilme özelliği sunan otomobil Avrupa pazarında ciddi vergi indiriminden yararlanabilecek.

Görünümünde bir değişiklik yapılmayan aracın donanımında start-stop, düşük yuvarlanma dirençli lastikler ve fren enerjisi geri kazanım sistemi yer alıyor.


Hem üç hem de beş kapılı olarak sunulan aracın 1 litre hacimli motoru 68 beygir güç, 90 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 16.3 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 164 km/s.

Üç adet depoya sahip olan otomobilin iki deposu basınçlı doğalgaza ayrılırken bir depoda da benzin muhafaza ediliyor. Doğalgaz deposu araca 380 km menzil sağlarken benzin deposu da 220 km ek menzil sunuyor. 100 km mesafede ortalama 2.9 kg (Yaklaşık 4 m3 ) doğalgaz tüketen aracın CO2 salınım miktarıysa 79gram/km.

0 Audi R8 China Edition Nasıl bir arabadır?



Alman üretici Audi, süperspor otomobili R8'in Çin için üretilecek özel versiyonunu tanıttı. 80 örneği bulunacak olan otomobil makyaj öncesi modelleri temel alıyor.


Sadece mavi ve gri gövde renklerinde sunulacak olan otomobilde siyah renkli, 19 inç çaplı jantlar, karbon fiber spoiler, siyah renkli yan aynalar, karbon fiber difüzör ve ön tampona eklenen deflektörler standart olarak sunulurken iç mekanda da karbon fiber kaplamalar, deri ve Alcantara kaplı koltuklar, gövde rengine boyanmış yüzeyler, Alcantara direksiyon simidi ve aracın sınırlı üretim numarasını üzerinde taşıyan vites topuzu bulunuyor.

Görünüm itibariyle R8 GT'den çok az farkı bulunan otomobilin kaputu altındaysa standart v10 motor görev yapıyor. 5.2 litre hacimli ünite 525 beygir güç, 530 Nm tork üretebiliyor ve gücünü dört tekerleğe R-Tronic şanzıman vasıtasıyla aktarıyor.

0 SchwabenFolia Golf R Modifiye



Volkswagen Golf R için hazırlanan modifikasyon kitlerinin sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Cam Shaft ve MTB'nin ardından bu otomobili güçlendirme sırası şimdi de SchwabenFolia'da.

İşe otomobilin gövdesine mat renkli folyo uygulayarak başlayan firmanın görünümde yaptığı en büyük değişiklik 19 inç çaplı yeni jantlar olmuş. Süspansiyonu alçaltılan otomobilin egzoz sistemi Capristo'nun el yapımı modeliyle değiştirilerek egzoz sesinin 130 dB seviyesine ulaşabilmesi sağlanmış.

Aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru da geliştirmelerden payına düşeni alarak 330 beygir güç üretebilir hale gelmiş.

0 Yeni Ford Transit Custom Sport Modeli Hakkıdna Bilgi



Ford'un efsane haline gelen ticari aracı Transit'in orta boylu olan versiyonu Custom'a sportif bir seçenek eklenecek. Almanya'da 34.950 Euro seviyesinden başlayan fiyatlardan satışa sunulacak olan araç sadece kısa aks mesafesi ve alçak tavanla alınabilecek.

Henüz tek bir fotoğrafı paylaşılmış olan araç 6 gövde rengiyle sunulacak. Daha önce tanıtılan Transit Sport modellerinde olduğu gibi dışarıdan bakıldığında gövdesini ortadan ikiye bölen çift şeritle tanınabilecek olan araçta 18 inç çaplı jantlar da standart olarak sunulacak.

İç mekan fotoğrafları yayınlanmamış olsa da konsolda kısmi deri döşeme ve gelişmiş bir ses sistemi sunduğu belirtilen Transit Custom Sport sesli komut sistemi ve SYNC arayüzü bulunuyor.

Önden çekiş sistemine sahip olan araçta kullanılan 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor 155 beygir güç, 385 Nm tork üretebiliyor.

0 CDC Ferrari California Kırmızı



Ferrari'nin önden motorlu cabriolet modeli California için hazırlanan modifikasyon kitlerine bir yenisi eklendi. Aracın görünümünde büyük bir değişiklik yapmayan CDC Performance motor gücünüyse ciddi şekilde artırmış.

Karbon fiberden üretilen ön panjur ve arka difüzörünün yanında önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı jantlarla donatılmış olan aracın bagajının içi de Alcantara ile kaplanmış. Ön süspansiyon sistemi bir düğme yardımıyla 40 mm yükseltilebilen otomobilin egzoz sistemi de yenilenmiş.

Aracın 4.3 litre hacimli v8 motoruna bir kompresör besleme ekleyen CDC Performance üniteden 600 beygir güç, 600 Nm tork alabilmiş.

0 Mercedes-Benz M Serisi Popemobile Modeli



Papa'nın halkla buluştuğu zamanlarda kendisini koruması için güvendiği otomobil uzun süredir Popemobile olarak biliniyor. Bu özel aracı üretme şerefi bu yıl bir kere daha Mercedes'e verildi.

İlk nesil M Serisi üzerinde de bir Popemobile geliştirmiş olan firma bu yıl da SUV modelinin yenilenmiş versiyonunu bu iş için kullanmış. B sütununun arkasında Papa için bir yaşam bölümü sağlayan Mercedes eskisinden daha geniş görüş açısı sunan kurşun geçirmez camların haricinde özel logolar, tavan aydınlatması ve konforlu görünen bir koltuğu da donanıma katmış. Bütün bunların yanında aracın arkasında bulunan kapı, bu bölüme daha rahat giriş-çıkış sağlayacak şekilde tasarlanmış.

0 Fiat Panda Monster Truck Dev Kamyon



İtalyan üretici Fiat yeni reklam kampanyası için ürettiği canavar kamyonunu tanıttı. Aracın ilginç olan yanıysa bir Panda 4X4 olması.

Aracın kasası bir Panda olsa da platformunu bir Jeep CJ7 4200'den alınmış. 150 cm çaplı lastiklerle donatılan lastikleri sayesinde yüksekliği 3.90 metreye çıkan aracın boyu 3.80, genişliğiyse 2.50 metre olarak açıkladı.

0 Porsche 911 GT3 Cup Modeli



Porsche 911 ailesi genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Carrera 4 ve Cabriolet modelleri tanıtılan 991 kasa kodlu otomobilin ilk pist yarışçısı olan GT3 Cup üzerindeki perde kaldırıldı.

Geniş hava girişlerine sahip ön tampon, splitter ve deflektörlerle başlayan değişim 18 inç çaplı ve merkezi bijonlu jantlarla devam ederken ön çamurluklarda genişlemeye gidilmiş. Bagaj kapağına alınan benzin depo kapağı bu kısmın ortasına alınırken yanlarına havalandırma delikleri açılmış.


İç mekan havalandırmasını iyileştirmek için arka yan camlarda havalandırma yarıkları açılırken motor kaputu üzerine dev bir spoiler eklenmiş. Merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışıyla da dikkat çeken otomobilin arka tamponu da hava çıkışlarına sahip.

Bir önceki nesil GT3 Cup'a oranla ön lastikleri 2, arka lastikleriyse 1 cm kalınlaştırılan aracın yan eteklerinde de genişleme dikkat çekiyor. Süspansiyon ve fren sistemi yenilenen otomobilin ön aksında 6, arka aksındaysa 4 pistonlu kaliperler ve 380 mm çaplı diskler görev yapıyor.


İç mekanı bir yarış aracından beklendiği gibi çıplak olan otomobilde yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürücü, takla kafesi, alt kısmı düzleştirilmiş, kumanda düğmeleriyle donatılmış Alcantara kaplı direksiyon simidi, sürücüye doğru açılı duran orta konsol, dijital gösterge paneli ve bol bol karbon fiber yüzey bulunurken izolasyon malzemelerinin tamamı sökülmüş.

3.8 litre hacimli motoru bir önceki nesilde kullanılan üniteden 10 beygir daha fazla güç üreterek 460 beygir seviyesine ulaşabilen otomobilde 6 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yapıyor.

8 Şubat 2013 Cuma

0 Hyundai Equus Nasıl bir arabadır



Güney Kore merkezli üretici Hyundai, ürün gamında bulunan en lüks otomobili makyajladı. Ancak dikkatli gözlerin fark edebileceği operasyon sonrasında aracın donanımı da zenginleşmiş.


Büyük sedanın hem ön hem de arka tamponunda daha az krom kullanan Hyundai makyajlı model için yeni jantlar tasarlamış. Aracın dikkat çeken bir başka farklılığı da stopların iç tasarımlarının değiştirilmiş olması.


İç mekanında daha fazla ahşap kaplama kullanılan otomobilin çok fonksiyonlu direksiyon simidi de yeniden şekillendirilirken orta konsolda bulunan analog saatin şekli değişmiş. TFT-LCD'den oluşan gösterge tablosuna sahip olan otomobilin donanımında navigasyon sistemi, çift dikişli deri döşemeler, LED farlar, kör nokta uyası sistemi, elektrikli ön ve arka koltuklar ile geliştirilmiş radarlı hız sabitleme sistemi bulunuyor.

Kaputunun altında iki benzinli motor seçeneği bulunan aracın 3.8 litre hacimli v6 motoru 335 beygir güç, 395 Nm tork üretebilirken 5 litre hacimli v8 motor 426 beygir güç, 510 Nm tork üretebiliyor.

0 Misha Porsche Panamera Modeli



Porsche'nin dev hatchback modeli Panamera için hazırlanan gövde kitlerine bir yenisi eklendi. Misha Design tarafından tasarlanan paket oldukça kapsamlı.

Mat renkli gövde kaplamasının yanında rengi değiştirilmiş far korumaları, daha büyük hava girişleri ve splitter sunan ön tampon, genişletilmiş çamurluk ve yan etekler, ek hava yarıklarına sahip kaput, siyaha boyanmış egzoz çıkışları ve hava çıkışlarına sahip bir arka tampon sunan pakete farklı bir bagaj kapağı da dahil.

Arka tamponun alt kısmına bir difüzör ekleyen Misha bagaj kapağının üst kısmına küçük bir spoiler eklerken uzatılan alt kısımda bulunan seviye ayarlı spoiler yerini daha büyük sabit bir üniteye bırakmış. Fotoğraflarda görülen aracın jantlarıysa 22 inç çaplı ve Giovanna Mecca imzalı.

0 Volkswagen Polo R WRC Ralli stili



Volkswagen Polo'nun ralli parkurlarında boy gösterecek olan modeli R WRC'nin konsept versiyonu geçtiğimiz yıl sergilenmişti. O zamandan beri geliştirme çalışmaları devam eden otomobil sonunda parkura çıkmaya hazır hale geldi.

Red Bull sponsorluğunda yarışacak olan otomobilin dış mekanında yapılan değişiklikler diğer WRC otomobillerinde de bulunuyor. Standart Polo'ya oranla 138 mm daha geniş olan otomobilin geniş hava girişlerine sahip ön tamponu ve hava çıkışlarıyla donatılan kaputu motorun soğutulması için çalışırken tavana eklenen hava girişi iç mekanın havalandırmasından sorumlu.


Daha küçük aynalar ve dev bir spoiler ile donatılan otomobilin çamurlukları arkasında yer alan hava çıkışlarıysa farklı tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

İç mekanda da tipik bir ralli aracı görünümü sunan otomobilde karbon fiber kaplamalar, dijital göstergeler, takla kafesi, yangın söndürücü, Alcantara direksiyon simidi ve dik yerleştirilmiş pedallar gibi donanımlar bulunurken izolasyon malzemeleri araçtan çıkarılmış.

Otomobilin geliştirme çalışmalarında Carlos Sainz ile birlikte çalışan Volkswagen FIA kuralları gereği ağırlığını 1.200 kg'da tuttuğu otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorunu 300 beygir güç üretecek hale getirmiş. Hatırlarsanız bu aracın yol versiyonunun konsept modelinde 2 litre hacimli bir motor kullanılıyordu.

0 Rinspeed MicroMAX Minibüs



Bir süredir sesi sedası çıkmayan Rinspeed yeni bir konsept otomobille ortaya çıktı. Küçük boyutlu ve kutu gibi bir tasarıma sahip olan araçların ustası Japonlar olsa da arada Avrupa kıtasından da bu tip otomobiller çıkabiliyor.

3.6 metre boya ve 2.2 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin iç mekanı farklı şekillerde düzenlenebiliyor. Kişisel ve toplu taşıma araçlarının bir karışımı gibi duran araç 5 kişilik oturma kapasitesi dışında bir alışveriş arabası veya buzdolabı için yeterli iç hacim sunuyor.

0 Scion xB Makyajlı Hali



Üretimi büyük ihtimalle yakında durdurulacak olan Scion xB makyajlandı. Görünümü çok değişmeyen aracın eski teknolojisinde de farklılık yok.

Yenilenen ön tamponuna dik şekilde yerleştirilen LED aydınlatmalar en büyük farklılık olarak dikkat çekerken arka tamponun alt kısmı da önde olduğu gibi parlak siyaha boyanmış. Otomobilin donanımına bir kırmızı diğeriyse mavi olmak üzere iki yeni renk eklenmiş.

İç mekanda yenilenmiş döşemeler, farklı renkte kaplamalar ve yeni bir ses sistemi bulunan aracın 2.4 litre hacimli motoru 160 beygir güç, 220 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan xB'nin bu versiyonlarının fiyatı 16.800 Dolar seviyesinden başlarken 4 ileri vitesli otomatik şanzıman için 950 Dolar ek ücret isteniyor.

0 Mercedes-Benz makyajlı E Serisi



Mercedes'in bir süredir konuşulan E Serisi makyajı sonunda su yüzüne çıkıyor. Hem sedan hem de T modelin ilk fotoğrafları internete sızdırıldı.

Otomobilin ön ve arka yüzünde yoğunlaşan makyaj sonucunda farlarla entegre LED gündüz aydınlatmasına kavuşan E Serisi modellerinde tek far konseptine dönüş yaşanmış. Daha sportif görünümlü tamponlarla donatılan aracın alt kısmında krom süslemeler kullanıldığı görülüyor.


Arkada da daha dinamik görünümlü bir tampon sunan aracın LED stoplarının iç tasarımları yenilenirken inceltilen egzoz çıkışları da daha sportif duruyor.


İç mekanında da ufak tefek değişiklikler bulunan otomobilin motor seçenekleriyle birlikte resmi tanıtımı önümüzdeki saatlerde yapılacak.

0 TopCar Inferno



Rus modifikasyon firması TopCar, Mercedes'in sportif SUV modellerinden ML63 AMG için hazırladığı gövde kiti ve modifikasyon paketini tanıttı.

Geniş hava girişlerine sahip yeni ön tamponunda dört farklı yerde LED aydınlatmalar bulunan araçta splitter ve genişletilen çamurluklar da yerlerini almış. Karbon fiberden üretilen kaputu üzerinde hava çıkışları açılan otomobilin yan etekleri de genişletilirken jant çapları 23 inçi bulmuş.


Aracın arka tamponunu da daha sportif bir görünüme kavuşturan TopCar bagaj kapağı camının üst ve altına birer tabe spoiler eklemiş. Yeni egzoz sisteminin çıkışları da farklılaştırılırken alt tarafa büyük bir difüzör eklenmiş.

Aracın iç mekanı için farklı renklerde deri döşeme ve değişik yüzeyler için karbon fiber kaplamalar sunan firma gösterge tablosu zeminini istenen renkte sunabilirken özel paspasları da donanıma katmış.


Kaput altında yapılan işlemler için Evotech'ten yardım isteyen TopCar çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motorun gücünü üç adımda artırıyor. 7.900 Euro'ya sunulan giriş kitiyle 640 beygir güç, 980 Nm tork üretebilen ünite 11.900 Euro karşılığında 690 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilir hale geliyor. Üçüncü kit için 21.900 Euro isteyen firma bu paketle birlikte gücü 760 beygire, torkuysa 1.150 Nm'ye ulaştırmış.

7 Şubat 2013 Perşembe

0 Škoda Octavia yeni kasa



Volkswagen grubunun MQB platformu giderek yayılıyor. Audi A3, Seat León ve Volkswagen Golf'ün ardından şimdi de Škoda Octavia bu platformun temsilcisi oldu.

Köşeli tasarımı Rapid modelini andıran otomobilin hem ön hem de arka yüzünde, özellikle de aydınlatma grubunda 3. nesil Audi A6 modellerinin izleri görülebiliyor. Arka kapılarının geriye gidildikçe camlara doğru uzayan bir bölümü bulunan aracın görünümü oldukça dinamik.


İç mekanında büyük bir sürpriz olmayan aracın bu bölümde kullanılan parçalarının çoğu Golf'ten alınmış. 2. nesil Octavia'dan 90 mm daha uzun ve 45 mm daha geniş olan aracın aks mesafesi de 108 mm artırılmış. Bagaj hacmi 590 litreye ulaşan Octavia önceki nesil modellere oranla 100 kg'a kadar hafiflemiş.

Donanımına otomatik park asistanı, kör nokta uyarısı ve radarlı hız sabitleme sistemi eklenen Octavia'da Volkswagen ailesinden tanıdığımız motorlar görev yapacak. Tamamı turbo beslemeye sahip olan motorların detaylı teknik verileri henüz paylaşılmamış olsa da 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun 110, 1.8 litre hacimli benzinli motorunsa 180 beygir üretebilen versiyonları bulunacağı biliniyor.

0 HAMANN 6 Serisi Gran Coupé



BMW'nin şık dört kapılı coupé modeli 6 Serisi Gran Coupé'nin modifikasyon çalışmaları devam ediyor. Daha önce araç için hazırladığı parçaların bir ön gösterimini yapan HAMANN bu parçaların resmi tanıtımını yaptı.

Büyük hava girişlerine sahip ön tamponunda LED aydınlatmalar ve küçük bir splitter sunan otomobilin kaputunda ek hava çıkışları bulunuyor. Genişletilen yan eteklerine hava girişleri eklenen aracın arka tamponu da yeniden şekillendirilirken bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş.


21 inç çaplı jantlarla donatılan 6 Serisi Gran Coupé'nin süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılırken yenilenen egzoz sisteminde farklı çıkışlar yer alıyor.

İç mekan için farklı deri ve Alcantara döşemelerle piyano siyahından karbon fibere uzanan farklı özellik ve görünüme sahip kaplamalar sunan HAMANN metal pedal seti, özel paspaslar ve firmann logosunu taşıyan kapı eşiği kaplamalarını da donanıma katmış.

0 MG6 BTCC Edition Modeli



Tanıtımı 2009 yılında Çin'de yapılan MG6 yaklaşık bir yıl önce yarış versiyonuna kavuşmuştu. 2012 sezonunda BTCC'de yarışan bu otomobil Jason Plato'nun pilotajında üçüncülüğe ulaşınca firma tarafından özel bir versiyona kavuştu.

Sadece mavi ve beyaz gövde rengi seçenekleri bulunan araç üzerinde küçük grafikler kullanılırken tampon alt kısımları, yan etekler, yan aynalar, tavan, arka spoiler ve 18 inç çaplı jantlar siyaha boyanmış.

Turbo beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motoru 160 beygir güç üretebilen otomobil 0'dan 96 km/s sürate 8.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 193 km/s'te sınırlandırılmış.

Otomobilin fiyatını 16.995 Sterlin olarak açıklayan MG aracının siparişini yıl sonuna kadar veren müşterilere 2013 BTCC sezonundan bir yarış için VIP biletler verecek. Pit turunu da kapsayan biletlerle birlikte takım ceketi ve şapkası da hediye edilecek.

0 Mini Paceman JCW 2013



Mini'nin üç kapılı küçük SUV modeli Paceman en güçlü versiyonuna kavuşuyor. Görünümünde beklenen değişiklikler yapılan aracın motoru da tanıdık.

John Cooper Works logolarıyla donatılan dış mekanında daha sportif görünümlü ön tampon, panjur ve daha büyük jantlar kullanılan otomobilde hava girişlerine sahip yan etekler ve arka tampona entegre edilmiş çift egzoz çıkışı bulunuyor.


İç mekanda da JCW logoları dikkat çekerken yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar deri kaplı direksiyon simidi ile vites kolu ve metal pedal seti donanıma eklenmiş.

Elden geçirilen süspansiyon sistemi sayesinde yere 10 mm yaklaşan aracın standart olarak sunulan 18 inç çaplı jantlarını küçük bulanlar 19 inç çapa sahip opsiyonel jantları seçebilir.

Diğer JCW modellerinde olduğu gibi turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorla donatılan otomobil 218 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemini standart donanımında sunan otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 225 km/s maksimum sürate ulaşabilirken 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla bu değer 223 km/s'e iniyor. Her iki şanzımanla da 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 6.9 saniye.
 

ARABA RESİMLERİ,Modifiyeli Arabalar,Araba Modelleri,Otomobil Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates