18 Nisan 2013 Perşembe

0 BMW M6 Gran Coupé

type='html'>

BMW'yi dört kapılı coupé segmentinde temsil eden 6 Serisi Gran Coupé'nin en sportif versiyonu tanıtıldı. Beklendiği gibi coupé ve cabriolet gövde seçeneklerinde sunulan M6 modelleriyle benzer tasarıma sahip olan aracın yürüyen aksam ve motorunda da sürpriz yok.

Sportif tasarımlı ön tampon ve M6 arması taşıyan ön panjurun haricinde daha agresif görünümlü yan eteklere sahip olan otomobilin 20 inç çaplı jantları modele özgü tasarıma sahip. M6 Coupé modelinde olduğu gibi karbon fiber tavana sahip olan aracın arkasında iddialı tasarıma sahip bir tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemi dikkat çekiyor.


İç mekanında diğer M6 modelleriyle standart 6 Serisi Gran Coupé'yi harmanlamış olan BMW süspansiyon ve fren sistemini doğrudan iki kapılı M6 modellerinden almış. Standart haliyle önde 400, arkadaysa 396 mm çaplı çelik disklere sahip olan fren sisteminde mavi renkli kaliperler kullanılırken önde 410, arkada 396 mm çaplı karbon seramik diskler kullanan opsiyonel sistem sarı renkli kaliperler ve yaklaşık 20 kg'lık ağırlık avantajıyla geliyor.


Kaputu altında M5'te de görev yapan çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor bulunan otomobil 560 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılsa da M Sürüş paketiyle bu sınır 305 km/s'e yükseliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılan otomobilin ortalama yakıt tüketimi 9.9 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

Bu arada aracın Almanya pazarında sahip olacağı fiyat vergiler dahil 128.800 Euro olarak açıklandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ARABA RESİMLERİ,Modifiyeli Arabalar,Araba Modelleri,Otomobil Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates