26 Ocak 2013 Cumartesi

0 Chevrolet Corvette Stingray

type='html'>

Bu yıl Detroit otomobil fuarının belki de en çok beklenen yeniliği Chevrolet Corvette'in 7. nesil modeli oldu. Firmanın önceden daha avrupai bir tasarıma sahip olacağını belirttiği otomobil ile birlikte Stingray ismi de geri döndü.

LED gündüz farlarına sahip ön aydınlatma sistemi ve geniş ön hava girişi sayesinde yeni nesil SRT Viper'ı andıran bir yüze sahip olan otomobilde kullanılan karbon fiber motor kaputuna hava çıkışları eklenmiş. Ön çamurlukları arkasına da hava çıkışları eklenen aracın sökülebilir tavanında bulunan çift bombe dikkat çekici.


Arka tasarımı sanki başka bir araca aitmiş gibi görünen yeni nesil Stingray'de köşeli bir çerçevenin içerisine konumlandırılan LED stoplar Camaro'yu andırırken arka yan camlarla birleştirilince bu bölümde Nissan GT-R'ın da etkisi hissedilebiliyor. Arka tamponun alt kısmında, difüzörün bulunduğu alan siyah renkli bırakılırken egzoz sisteminin dörtlü çıkışı yine ortaya yerleştirilmiş.

İç mekana geçildiğinde kalitenin genel olarak artırıldığı görülebilse de yerleşim konusunda büyük bir yenilik kaydedilmemiş. Tasarımı değişen direksiyon simidi daha sportif görünürken merkez kısmı biraz büyük tutulmuş. Deri döşeme ve karbon fiber kaplamalarla dikkat çeken yaşam alanında kişiselleştirilebilir gösterge tablosu, orta konsolda dokunmatik ekran, metal pedal seti ve en sağda bulunan ızgaraların altına yerleştirilmiş yolcu havalandırma kumandaları dikkat çekiyor.


Hafifletilmiş koltuklar ve kullanılan karbon fiber parçalar sayesinde eskisinden daha hafif bir yapıya sahip olan otomobilin ağırlık dağılımıysa %50-50 olarak açıklandı. Opsiyonel olarak sunulan Z51 performans paketinde yeni bir diferansiyel, aerodinamik gövde kiti, şanzıman ve diferansiyel soğutucuları bulunan otomobilin performansında da artış yaşandığı belirtiliyor.

6.2 litre hacimli bir v8 motorla donatılan aracın bu ünitesinin sahip olduğu 11.5:1 sıkıştırma oranı etkileyici olsa da ürettiği 450 beygir güç ve 610 Nm tork hacmine göre çok dikkat çekici değil. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi yaklaşık 4 saniye olacak Stingray'in manuel şanzımanı, yeni nesil Porsche 911'de olduğu gibi 7 ileri vitesli.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ARABA RESİMLERİ,Modifiyeli Arabalar,Araba Modelleri,Otomobil Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates