27 Ocak 2013 Pazar

0 Škoda Octavia

type='html'>

Volkswagen grubunun MQB platformu giderek yayılıyor. Audi A3, Seat León ve Volkswagen Golf'ün ardından şimdi de Škoda Octavia bu platformun temsilcisi oldu.

Köşeli tasarımı Rapid modelini andıran otomobilin hem ön hem de arka yüzünde, özellikle de aydınlatma grubunda 3. nesil Audi A6 modellerinin izleri görülebiliyor. Arka kapılarının geriye gidildikçe camlara doğru uzayan bir bölümü bulunan aracın görünümü oldukça dinamik.


İç mekanında büyük bir sürpriz olmayan aracın bu bölümde kullanılan parçalarının çoğu Golf'ten alınmış. 2. nesil Octavia'dan 90 mm daha uzun ve 45 mm daha geniş olan aracın aks mesafesi de 108 mm artırılmış. Bagaj hacmi 590 litreye ulaşan Octavia önceki nesil modellere oranla 100 kg'a kadar hafiflemiş.

Donanımına otomatik park asistanı, kör nokta uyarısı ve radarlı hız sabitleme sistemi eklenen Octavia'da Volkswagen ailesinden tanıdığımız motorlar görev yapacak. Tamamı turbo beslemeye sahip olan motorların detaylı teknik verileri henüz paylaşılmamış olsa da 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun 110, 1.8 litre hacimli benzinli motorunsa 180 beygir üretebilen versiyonları bulunacağı biliniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ARABA RESİMLERİ,Modifiyeli Arabalar,Araba Modelleri,Otomobil Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates